Historiek van het restaurant Resto Real in Koksijde.

 

Gelegen in Koksijde tussen het Casino en de zee kom je Resto Real tegen.

De naam Real is ontstaan door de installateur van de keuken destijds nl. Real Dujardin uit Moeskroen en het nieuwe concept van zelfbediening. Zo was restaurant “Self Real” geboren in 1970.

In 1980 met Pasen heropend en ondertussen uitgegroeid tot een gerenommeerd restaurant aan de kust. Jacques Scheirsen ontfermde zich over de ontvangst van de klanten in de zaal terwijl zijn vrouw Francine achter het fornuis stond. De kinderen Bruno en Liesbeth kregen de knepen dan ook met de paplepel ingegeven. Ook toen al konden ze rekenen op heel wat jobstudenten. Leuk om weten dat ook de kinderen van deze 1ste generatie jobstudenten aan de slag zijn in de voetsporen van hun ouders.

In 1983 vond de eerste verbouwing plaats en zo onstond de kleine zaal. Grotere verbouwingswerken waaronder de uitbreiding van de open keuken zijn uitgevoerd in 1991. In 2004 nam Bruno de fakkel over en dit ging gepaard met een verdubbeling van capaciteit door het ontstaan van de nieuwe zaal aan de kant van de Kursaallaan.

Bruno en zijn team serveren u (h)eerlijke gerechten in een ongedwongen familiale sfeer. Typerend is de Frans-Belgische keuken waaronder de toppers : mosselen, zeetong en steak.

Wie graag vertoeft op een banketje aan het venster, raden we aan om tijdig te reserveren.

U kan dagelijks terecht in het restaurant vanaf 11u45 voor een lekkere dagschotel of gerecht à la carte, behalve op woensdagen want dit is de wekelijkse rustdag.

Een dagje aan zee combineren met een lekkere maaltijd bij Resto Real is een perfecte match.

It’s always good to be @ Real.